miercuri, 14 martie 2018

Fasole băută



          Credeați că blenderul G21 știe să facă doar smoothies?! Ei bine, știe să facă și supe și fasole
bătută, și ciocolată chiar. 
     Fasolea este unul dintre alimentele de bază în post, este sațioasă și gustoasă.  În ultimii doi ani am făcut și zacuscă de fasole boabe și vă spun sincer că este grozav de bună. Pe lângă borș și iahnie ne place și fasolea bătută. De data aceasta fasole bătută în două variante, cu boia și cu sfeclă. 



   

 Ingrediente:



  • 900 g fasole albă fiartă 
  • 100 g morcov fiert
  • 5 căței de usturoi
  • 2 lg semințe de floarea soarelui
  • 1/2 lgț sare de Himalaya
  • 1/4 lgț piper
  • 1 lgț boia e ardei dulce
  • 1/4 lgț ghmibir pudră (opțional)
  • 100 g sfeclă roșie (conservată în oțet)








Cum procedezi:

      Puteți folosi orice tip de fasole vă place. Eu am folosit boambă fiindcă aceea ne place cel mai mult, important e să fie fiartă.
   Cred că știți cum se fierbe fasolea, nu?!  Daca nu știți vă spun eu.  Pui fasolea la înmuiat în apă rece pentru 12 ore. A doua zi arunci apa, pui alta nouă și pui fasolea la fiert. Într-un alt vas pui apă la fiert. După ce începe să colocotească înlocuiești apa cu cea din vasul celălalt, pui apoi 2 morcovi și două cepe în vas și o lași la fiert până când se înmoaie. Pentru fasolea bătută folosești doar puțină zeamă la pasat.
   Torni ingredientele în blenderul G21, mai puțin sfecla, pornești blenderul și pasezi până la consistența dorită. Iei deoparte 3/4 din compoziție iar în restul adaugi sfecla și mai pasezi câteva secunde.






















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.