Batoane cu naut, ciocolată și cocos (de post, GF)

     Știu pare o nebunie să folosești năutul la ceva dulce. Ei bine vă asigur că nu am luat-o pe câmpii
încă :)), și că năutul este folosit și în rețete dulci. Nu vă gândiți că vin eu cu prima rețetă de acest gen, căci dacă dați un search pe Google veți găsi hummus cu ciocolată, trufe de năut și așa mai departe.
    Dacă ai un blender bun precum G21 Perfect Smoothie Vitality le prepari cât ai clipi. În câteva secunde e gata compoziția, mai greu trece timpul după ce o introduci la congelator și aștepți să se întărească.
    Recunosc că îmi plac batoanele Bounty, și m-am apucat de această rețetă cu gândul la ele. Vă spun doar că mi-a fost extrem de greu să mă abțin să nu mănânc toată farfuria deodată. Numai gândul la acul cântarului care ar fi sărit muuult peste limita bunului simț m-a ținut pe loc. :)))))
  Detalii despre blenderul G21 Perfect Smoothie Vitality găsiți în postările anterioare.

Ingrediente:

  • 200 g năut din conservă (curățat de pielițe)
  • 120 g lapte gras de cocos (din conservă)
  • 40 g zahăr de cocos (bio)
  • 20 g cacao (12%)
  • 100 g ciocolată neagră (85% cacao)
  • 60 g fulgi nucă de cocos


Glazură:

  • 150 g ciocolată neagră (50 % cacao)
  • 1 și 1/2 lgț ulei de cocos (15 g)











Cum procedezi:

1. Cântărești toate ingredientele.  Scurgi năutul,  elimini pielițele și apoi îl cântărești.
2.  Pui în vasul belnderului năutul, zahărul de cocos, cacaoa, fulgii de nucă de cocos.




3. Rupi ciocolata și o pui întru-un vas la topit pe bain-marie împreună cu 60 g lapte e cocos, amesteci până la omogenizare apoi o torni peste ingredientele din vasul blenderului G21 împreună cu restul de lapte de cocos.

4. Pornești blenderul G21, și mărești treptat viteza undeva spre mediu,  apeși cu dispozitivul de împingere compoziția până devine omogenă. Nu durează mai mult de 40-50 de secunde.
5. Răstorni compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt  (12 x20 cm), și o introduci în congelator pentru jumătate de oră - o oră.
6. Pui apă caldă și puțin detergent de vase în vasul blenderului, așezi vasul pe blender, pui capacul și mixezi până când vasul devine curat. Îl clătești bine cu apă călduță apoi și îndepărtezi cu un burete eventualele urme de compoziție rămase.   ;)

Glazura:
1. Rupi ciocolata și o pui la topit într-un vas pe bain-marie împreună cu uleiul de cocos. Amesteci până la omogenizare.
2. Scoți compoziția de la congelator și o porționezi în 12 dreptunhiuri.
3. Scufunzi fiecare dreptunghi în ciocolata topită, și îl scoți cu o furculiță preferabil pe un grătar, dar merge și pe hârtie de copt după ce scuturi nițel cubul. Introduci cuburile la frigider pentru 30 minute cel puțin.


  Notă: Recomand să folosești zahărul de cocos pentru o aromă intensă de cocos, însă dacă nu ai la îndemână îl poți înlocui zahăr brut sau cu îndulcitor natural.
             
P.S. Nu vă faceți griji, gustul de năut nu se simte absolut deloc. 





 


































Comentarii