marți, 28 noiembrie 2017

Mousse vegan cu aroma de ciocolată și turtă dulce



       Cine nu iubește turta dulce?! Mi se pare că aroma de turtă dulce evocă cel mai bine spiritul
Sărbătorilor de iarnă. Așadar m-am gândit ca pentru campania Mănânc Responsabil de Sărbători despre care vă povesteam în postarea precedentă, să o pregătesc și în alt mod, adică sub formă de spumă cu un ingredient mai puțin obișnuit, aquafaba care nu este decât apa din conserva de năut. Rețeta de față nu conține lactoză, albumină sau gluten.


   Referitor la campanie, găsiți detaliile acesteia pe site-ul AlimenteSpeciale.ro, inițiatorii campaniei. 
   Campania este concepută pentru oamenii cu nevoi speciale de alimentație, dar și pentru cei care își doresc să înceapă un stil de viață sănătos. 
  Vă invit să vizualizați rețetele create de bloggerii care participă la campanie dând click AICI
 

Ingrediente (7 porții):

  • 275ml aquafaba (zeama de la două conserve de năut)
  • 200 g cremă bio de ciocolată și alune
  • 30 g zahăr brut (opțional)
  • 2 lingurițe condiment pentru turtă dulce
  • 1 linguriță scorțișoară pudră
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • coaja de la o portocală
  • ____
  • Pentru decor:
  • coajă de portocală confiată (opțional)
  • rodie 


 

Cum procedezi:

 

1. Scurgi zeama de la două conserve de năut (le pui intr-o sită și le strecori), o măsori și o torni într-un bol degresat (eu pun de obicei puțină zeamă de lămâie în bol, sau puțin oțet și îl sterg apoi cu un șervțel de hârtie, apoi torn aquafaba). 
2. Mixezi aquafaba împreună cu zeama de lămâie 10-15 minute, pănă când obții o spumă densă care formează vârfuri, ca la bezea (vezi imaginea de mai jos). 
3. Adaugi zahărul amestecat cu condimentele și mixezi până la dizolvarea acestuia (de regulă 1 minut, depinde de puterea mixerului)
4. Adaugi apoi crema bio de ciocolată și alune și mixezi până se încorporează, spuma va mai pierde din volum și este perfect normal să se întâmple așa  (totuși nu exagerați cu mixatul, 1-2 min este suficient). Adaugi apoi coaja de portocală răzuită și o înglobezi cu o spatulă. 
5. Repartizezi spuma în pahare/boluri si o introduci la frigider până a doua zi. Dacă inițial este moale, după ce stă la frigider se mai întărește si o poți orna cu semințe de rodie și coajă de portocală.

ATENȚIE: dacă suferiți de vreo formă de intoleranță, folosiți un amestec de condimente pentru turtă dulce special creat nevoilor voastre, sau vi-l puteți prepara singuri măcinând condimentele și amestecându-le.



























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.