miercuri, 21 martie 2018

Pate de ciuperci și floarea soarelui

       Vouă vă plac semințele de floarea soarelui? nouă ne plac mult de tot în varianta crudă. Am văzut
acum ceva timp pateul de nuci creat de Dana - Prajiturici și altele, căreia îî mulțumesc, și am zis să  încerc în varianta mea - floarea soarelui și ciuperci. A ieșit foarte bun. Piciul meu care nu mănâncă ciuperci a întrebat ce fel de pate e, am glumit spunându-i că e e gâscă. Ce să zic sunt tare mândră fiindcă l-a gustat și a fost extrem de mulțumit de pateul de "gâscă".
  Noroc cu asistentul meu magic din bucătărie, blenderul G21, care mi-a ușurat munca și a facut cel mai fain pate. 
  Despre el v-am povestit și în postările trecute și veți găsi informații și rețete accesând acest link. >>>CLICK AICI

Ingrediente:

  • 150 g semințe crude de floarea soarelui (fără coajă)
  • 150 ml apă rece (+ extra pentru înmuiat semințele)
  • 3 cepe mici (150 g curățate și tăiată cuburi)
  • 1 lg ulei floarea soarelui
  • o foaie de dafin
  • 230 ciuperci din conservă (scurse de zeamă)/500 g proaspete
  • 1 lgț boia dulce
  • 2 lgț usturoi granulat
  • sare
  • piper


Cum procedezi:

1. Pui semințele la hidratat  într-un vas cu 300 ml apă, la 12 ore scurgi apa completezi cu alta și mai lași 12 ore.
2. Torni semințele în vasul blenderului, adagui 150 ml apă rece, pornești blenderul pe viteza mică, crescând treptat viteza până la mediu, și folosești dispozitivul de împingere pentru a măcina toate semințele.
3. Încingi o tigaie, pui uleiul, adaugi frunza de dafin și ceapa. Ții tigaia pe foc mediu până ceapa devine translucidă. Adaugi apoi ciupercile tăiate și le gătești până se înmoaie (dacă folosești ciuperciconservate, le scurgi înainte de a le pune în tigaie, și le gătești pentru 3-4 minute).
4. Arunci frunza de dafin, adaugi ciupercile, boiaua, usturoiul granulat (dacă dorești poți adăuga usturoi proaspăt), peste pasta de semințe de floarea soarelui, și pasezi până când obții conistența dorită. La final asezonezi cu sare și piper. 
 Pâinea fără gluten Vital Mastro Panettiere, de la Schar, s-a dovedit un companion potrivit pentru pateul nostru. 































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.