joi, 29 martie 2018

Cornuri cu măr și nucă, de post





    Cornurile sunt printre preferatele copiilor când vine vorba de pus în pachetul pentru școală. Le-am
incercat în diverse variante,inclusiv în varianta de dulce care e nemaipomenită.



Ingrediente (pentru 30-35 cornuri):
  • 1000 g făină de grâu tip 000 
  • 300 ml apă călduță
  • 14 g drojdie uscată (2 plicuri)
  • 350 ml nectar de portocale (călduț)
  • 140 g zahăr
  • coaja de la o portocală
  • 120 g ulei de cocos
  • 3/4 lgț sare


Umplutură:
  • 1 borcan gem de mere(800 g)
  • 150 g miez de nucă măcinat 


Cum procedezi:

Aluat:

1. Cerni făina într-un bol, apoi faci o adâncitră în mijlocul acesteia, adaugi sarea pe făină undeva în marginea bolului. 
2. Maia: în alt vas pui apa caldă împreună cu drojdia și cu 20 g zahăr (o lingură) și cu o lingură de făină. Amesteci bine și lași la dospit 10 minute.
3. Încălzești sucul de portocale, adaugi zahărul în el și amesteci până se dizolvă câte de cât.
4. Torni maiaua în adâncitura din făină, adaugi sucul călduț și amesteci cu o lingură. Frămânți apoi manual timp de 5 minute. Adaugi uleiul de cocos (eu îl adaug pe tot deodată) și frâmânți bine până la înglobarea totală a acestuia timp de 5-7 minute. Eventual dacă îți pare că se lipește mai adaugi una-ouă linguri de făină și frămânți până la încorporare.
5. Acoperi vasul cu aluat cu o folie alimentară. Lași aluatul la dospit 1 oră și 30 min - două ore, într-un loc călduț, lipsit de curenți.
6. Frămânți aluatul din nou pentru 2-3 minute apoi îl împarți în bucăți egale (eu am cântărit câte 60-70 g de aluat pentru fiecare corn). 
7. Pentru umplutură amesteci gemul de mere cu miezul de nucă, mai poți adăuga o lingură- două de zahăr dacă preferi o umplutură mai dulce.
8. Întinzi fiecare bilă de aluat cu sucitorul, pui o lingură de umplutură și o întinzi pe suprafața aluatului. Rulezi apoi aluatul și aduci capetele cornului astfel încât să arate ca litera C.
9. Pui cornurile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, le acoperi cu un prosop și le lași la dospit 15-20 minute într-un loc călduț, lipsit de curenți.
10. Încălzești cuptorul la 200 grade Celsius.
11. Introduci tava cu cornuri timp de 10 minute la 200 grade, apoi scazi temperatura la 180 grade Celsius și le mai lași încă 25-30 minute. 
12. Scoți apoi tava din cuptor și le ungi cu un sirop (eu am folosit un sirop format din pelte de gutui și apă plată), și le acoperi cu o hârtie de copt și cu un prosop.
















S-aveți poftă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.