sâmbătă, 24 martie 2018

Cornulețe fragede, de post


    Vai ce ne mai plac cornulețele! Nu știu cum sunteți voi, dar noi suntem morți după ele. Am
impresia ca dau un soi de dependență. Mănânci unul ș-apoi nu te mai poți opri.
  Am și o rețetă în care se folosește untura pe care sper să o pot redactat zilele astea. Oricum sunt tare în urmă cu redactatul, în plus am atâtea rețete la care mi-au rămas doar pozele fiindcă pe ele le-am rătăcit....

Aluat:

  • 700 g făină tip 000
  • 7 g drojdie uscată
  • 1 lgț praf de copt
  • 1/8 lgț sare
  • 50 ml suc de lămâie/borș umplut
  • 250 ml suc de fructe neacidulat/apă rece
  • 160 g ulei de cocos
  • coaja de la o lămâie
  • ___________
  • zahăr pudră 


Umplutură:

  • gem de mere 
  • dulceață de zmeură 


Cum procedezi:

1. Într-un vas cerni făina, adaugi praful de copt, sarea, drojdia, zeama de lămâie, sucul de fructe și uleiul de cocos. Frămânți bine pănă când obții un aluat omogen. 
2. Lași aluatul la dospit într-un loc călduț, lipsit de curenți preț de o oră.
3. Încălzești cuptorul la 190 grade Celsius.
4. Amesteci gemul de mere (două părți) cu dulceața de zmeură (o parte).
5. Împarți aluatul în 4, formezi din fiecare bulacată de aluat câte o bilă pe care o vei întinde (0,5-0,8 cm) cu ajutorul unui sucitor. Tai aluatul în triunghiuri, pui câte un pic de umplutură în marginea mai lată și rulezi.
6. Pui cornulețele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, și introduci tava în cuptor pentru 15 minute, sau până când observi că s-au rumenit ușor.
7. Scoți cornulețele din cuptor și le pui ușor într-un lighean. Așezi un strat îlpudrezi cu zahăr și tot așa până când le termini.

Notă: le poți umple cu rahat turcesc sau cu orice alt gem vrei tu.
         - eu am folosit Timbark multifruct, însă poți folosi orice alt suc de portocale 
         - dacă ți se pare prea multă zeamă de lămâie potți înjumătăți cantitatea și o poți înlocui cu suc de fructe. 




























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.