vineri, 15 decembrie 2017

Fursecuri cu cocos (II)

      
   Ne pregătim pentru sosirea Moșului. Avem fursecuri de toate felurile, pe alese ce să mai vorbim.
Fursecuri cu cocos am mai făcut, însă  acestea sunt altfel, vedeți mai jos înce constă.
  Se păstrează foarte bine și câteva săptămâni dacă sunt puse în recipiente etanșe, asta dacă nu aveți mici devoratori ca ai mei care le-au ronțăit în două zile. 😄😄😄


Ingrediente:
  • 250g instant de cocos
  • 50 ml apă
  • 50 g zahăr
  • 50 g ulei de cocos
  • 450 g făină
  • 1 lgț praf de copt
Glazură (opțional)
  • 50g instant de cocos
  • 2 lg zeamă lămâie

Cum procedezi:

 

1. Încălzești cuptorul la 200 grade Celsius și tapetezi o tavă standard de aragaz cu hârtie de copt.
2. Pune instantul de cocos la caramelizat pentru 3 minute într-o cratiță neaderentă. Adaugă apa și zahărul, amestecă continuu până când se dizolvă, lași să ajungă la punctul de fierbere, oprești focul apoi adaugi uleiul de cocos.   
3. Adaugi făina treptat, mai întâi 200 g, amesteci cu o spatulă, apoi 100 de g, încă 100 g amestecat cu praful de copt și în final 50 g. 



4. Din compoziție formezi biluțe pe care le pui în tavă la distanță de 4-5 cm între ele. 
5. Introduci tava în cuptor pentru 6-9 minute. 
6. Le scoți și le lași la răcit.
7. Prepari glazura amestecând instantul de cocos cu zeama de lămâie, o pui într-un poș și ornezi ficare fursec. 
S-aveți poftă!
 Notă: poți folosi ciocolată topită pentru a le orna.















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.