vineri, 6 octombrie 2017

Fursecuri cu nuca de cocos (de post)

 
    La noi e mohorata vremea, motiv numai bun pentru incins cuptorul. E clar! Mai tarziu ma apuc de facut
fursecuri buuune de tot.
Fursecuri fragede, gustoase si aromate cu nuca de cocos. Nici nu mai stiu exact cand am facut reteta, insa un lucru e cert, zilele astea repetam experienta fiindca au fost tare indragite.
Partea faina e ca se fac foarte repede, fara pretentii, si as mai completa si fara prea multe ingrediente. 


  Ingrediente:
  • 400 g faina de grau
  • 80 g instant de cocos
  • 100 g zahar pudra
  • 80 g fulgi nuca de cocos
  • 1 plic (10 g) praf de copt
  • 1 praf sare
  • 300 ml apa rece
  • 100 g ulei de palmier/cocos (topit usor)
Cum procedezi:

1. Incalzeste cuptorul la 190 grade Celsius.
2. Pune  faina impreuna cu instantul de cocos, zaharul pudra fulgii de cocos, praful de copt si sarea intr-un bol, si amesteca-le bine.
3. Adauga apa rece si inglobeaz-o cu o lingura.
4. Adauga uleiul si inglobeaza-l cu lingura.
5. Tapeteaza o tava cu hartie de copt.
6. Ungeti mainile cu ulei si formeaza bilute de aluat pe care le pui in tava la distanta de4 - 5 cm intre ele.

7. Introduci tava in cuptor pentru 12 minute.
8. Le scoti si le lasi sa se raceasca complet, apoi le pudrezi cu zahar si cocos, daca preferi.














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.