miercuri, 5 aprilie 2017

Fursecuri cu nuca de cocos (de post)

   
    Fursecuri fragede, gustoase si aromate cu nuca de cocos. Nici nu mai stiu exact cand am facut reteta, insa
un lucru e cert, zilele astea repetam experienta fiindca au fost tare indragite.
Partea faina e ca se fac foarte repede, fara pretenti, si as mai completa si fara prea multe ingrediente.
    

Ingrediente:
  • 400 g faina de grau
  • 100 g zahar pudra
  • 80 g instant de cocos
  • 80g fulgi nuca de cocos
  • 10 g praf de copt
  • 1 praf sare
  • 300 ml apa rece
  • 100 g ulei de palmier  (+extra pentru modelat)

Cum procedezi:



1. Preincalzeste cuptorul la 190 grade Celsius.
2. Intr-un bol pune 350 g faina, adauga instantul de cocos, zaharul pudra, praful de copt, sarea, fulgii de nuca de cocos si amesteca bine. 
3. Adauga apoi apa rece peste ingredientele uscate si o inglobezi cu o lingura. 
4. Adaugi apoi uleiul de palmier si il inglobezi in compozitie. 
5. Adaugi restul fainii si o inglobezi cu lingura. Amesteci bine pana la incorporare. La final vei obtine un aluat usor lipicios, ca in imaginile de mai jos.
6. Tapetezi o tava cu hartie de copt, iti ungi mainile cu ulei de palmier si formezi bilute  de 4-5 cm diametru. 7. Le asezi in tava la distanta de 5-7 cm unele de altele si introduci tava in cuptor pentru 12 minute. 
8. Scoti tava din cuptor si lasi fursecurile sa se raceasca complet in tava, apoi le poti pudra cu zahar sau cu nuca de cocos, daca preferi.






















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.