White Kiss


   Dragii mei, luna aceasta am testat retete romantice. :) Am creat deserturi, aperitive si paste care sa se
potriveasca cu romantismul care pluteste toata luna februarie.
   De data aceasta am realizat un desert la pahar, dar inca nu ma pot decide asupra denumirii. Initial am vrut sa-l numesc cuib de albine fiindca seamana cu un stup din salbaticie, insa m-am razgandit si i-am zis cuibul soarelui. Voi ce ziceti, cum ar trebui sa se numeasca?
 Si, pana la urma am ales numele dat de o cititioare, "white kiss".

 
  Campania  Iubim si Daruim cu Schar organizata de Schar si Celiaci.ro, dedicata atat persoanelor cu intoleranta la gluten, cat si celor care isi doresc sa adopte un stil de viata sanatos,  continua toata luna februarie - detalii campanie AICI.
  Schar a pregatit un concurs nou in care puteti sa votati pe facebook retetele participante in campanie, le gasiti in albumul campaniei - click AICI pentru a le vizualiza si vota.

  Nu uitati de concursul care se desfasoara pe blog  - click AICI pentru detalii. Mult succes!


Ingrediente:
  • 6 biscuiti  Fior di Sole
  • Bezea:
  • 3 albusuri de la oua de tara (90 g)
  • 140 g zahar
  • 1 praf sare
  • 4 lg apa 
  • 30 ml tequila

Frisca
  • 200 g smamtana lichida rece
  • 20 g zahar
_________
  • 3 lg peltea coarne
Sirop
  • 1 lgt sirop concentrat de coarne
  • 3-4 lg apa plata
 Cum procedam:
Bezea:
1. Intr-un bol degresat cu o lamaie punem albusurile impreuna cu praful de sare si mixam pana cand obtinem o spuma moale. Adaugam 40 g zahar si mixam pana cand se dizolva.
2. Punem 100 g zahar si cele 4 lg de apa intr-o cratita neaderenta, punem cratita pe foc mic si o lasam pana cand se formeaza bule, iar zaharul s-a dizolvat (3-5 min).
3. Adaugam siropul fierbinte in fir subtire mixand continuu la viteza mica, crestem apoi viteza si mixam pana cand bezeaua creste in volum si devine densa.
4. Infierbantam tequila, o adaugam in bezea si mixam pana cand aceasta se racoreste (vezi nota 1).

5. Lasam bezeaua sa se racoreasca complet apoi asamblam desertul.

Frisca:
Mixam smantana lichida  rece cu zaharul pana cand creste in volum si devine aerata.

Asamblare:
1. Punem bezeaua intr-un pos, si frisca in altul. 
2. Intr-un pahar punem un strat de bezea, un strat de frisca, un biscuit insiropat (insiropam biscuitii pe masura ce ii folosim), o lingura peltea de coarne, un strat de frisca, un biscuit insiropat si incheiem cu un strat de bezea.

Nota 1 - Ar fi mai indicat sa puneti tequila in siropul de zahar. Puteti chiar inlocui apa. 
Nota 2 - in locul peltelei de coarne si a siropului de coarne puteti utiliza un sos de zmeura: 300 g zmeura + 80 g zahar => intr-o cratita neaderenta la foc  mic pana cand ziropul format se ingroasa (~ 5 min). Il lasati sa se racoreasca apoi il puteti folosi.
Nota 3 - albusurile trebuie sa fie la temperatura camerei. 

Cantitatile sunt pentru 3 portii generoase!





















































Comentarii

  1. Un preparat magnific cu care mi as dori sa ma trezesc dimineata langa pat sau sa l gasesc in bucatarie si sa i zambesc asa somnoroasa. Felicitari ! Multumesc pt idee, o voi incerca. :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.