Clatite cu cimbrisor, fara gluten

  Campania #ManancResponsabil rețete gustoase pentru persoane cu nevoi speciale de alimentație
initiata de  Alimente Speciale in colaborare cu The Smart Cuisine la care am onoare sa particip. Mai multe detalii despre campanie gasiti AICI
    Aceasta campanie doreste sa sensibilizeze cititorii cu privire asupra afectiunilor care necesita o atentie deosebita in ceea ce priveste regimul alimentar adoptat. Statisticile arata ca peste 80% dintre romani sufera de afectiuni care necesita un regim alimentar special.
  Clatite sunt sigura ca stiti sa faceti, dar eu propun varianta sarata si fara gluten, iar in functie de tipul de umplutura folosit, reteta se preteaza si intolerantei la lactoza.

Ingrediente:
  • 130 g  faina alba fara gluten pentru paine
  • 350 ml apa rece
  • 1 lgt cimbrisor uscat
  • 1/2 lgt sare
  • 1/4 lgt turmeric (optional)
Umplutura:

    Cum procedam:
    1. Punem   faina alba fara gluten intr-un bol si o amestecam cu cimbrisorul uscat, sare si turmeric. Turnam apa si amestecam cu un tel.
    2. Incingem o tigaie neaderenta (pentru clatite) si o ungem cu putin ulei. Turnam un polonic mic de compozitie si o intidem cat permite inclinand usor tigaia. Lasam pe foc potrivit pana cand se coace.
    3. Razuim morcovul si telina, taiem ceapa verde.
    4. Pe fiecare clatita intindem o lingurita de sos pentru paste cu rosii uscate, asezam legumele si branza (optional) si  rulam.
    S-aveti pofta! 

























    Comentarii