Pizza cu paste (de post)


    Probabil va intrebati daca ati citit bine. Da! Ati citit corect! M-a trasnit sa fac pizza cu paste si am
zis sa dau un search pe Google sa vad daca a mai facut careva si sititi ce?! chiar au facut si altii.
    Da, da stiu ca suna ciudat, dar sa stiti ca a fost un real succes si nu glumesc. Si inainte sa judecati mai bine incercati. :)

 Ingrediente!
  Aluat:
  • 1000 g faina de grau
  • 550 ml apa calda
  • 50 g drojdie proaspata
  • 8 lg ulei masline presat la rece
  • ¼ lgt sare
  • ½ lgt zahar
  Topping:
  • 400 g paste (cochilii)
  • 1 ceapa mica (50 g curatata)
  • 4 lg ulei masline presat la rece
  • 500 g piure de tomate
  • 1 dovlecel (300 g)
  • 100 g porumb la conserva
  • 100 g rondele de masline
  • 1 lgt oregano
  • ½  lgt sare

Cum procedam:
   Aluat:
1. Dam deoparte o jumatate de cescuta de faina pentru modelat, iar restul o punem intr-un vas incapator.
2. Facem o adancitura in mijlocul fainii si punem drojdia impreuna cu zaharul. Turnam 300 ml apa calda si dizolvam drojdia zdrobind-o usor intre degete. Acoperim vasul si lasam la dospit 10 min intr-un loc caldut, lipsit de curenti. 
3. Inglobam restul de apa calda si sarea in compozitie cu ajutorul unei linguri, apoi framantam pana cand aluatul se desprinde de pe vas (5 min). Adaugam uleiul de masline si framantam energic 2 minute. Acoperim vasul cu un prosop si lasam sa dospeasca intr-un loc cald, lipsit de curenti timp de o ora.

  Topping:
1. Punem pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Le strecuram, adaugam o lingura de ulei de masline, amestecam usor si le lasam intr-o sita la racorit (5-10 min).
2. Intr-un vas non-aderent incingem 2 linguri de ulei, punem ceapa tocata marunt impreuna cu putina sare si o calim pana devine translucida.
3. Adaugam 250 g din piureul de tomate si lasam pe foc 3-5 minute. Oprim focul, adaugam oregano si pastele si invartim usor si lasam sa se racoreasca. Inainte de a o folosi punem restul de piure de tomate (rece) si amestecam usor. 
4. Spalam dovlecelul si il curatam partial, il taiem rondele, il punem intr-un vas cu o lingura de ulei de masline si cu putinas sare si amestecam. Incingem un grill si punem feliile de dovlecel pe o parte si pe cealalta timp de cateva minute. Scopul este sa capete urme rumene.

   Asamblare:
1. Framantam aluatul din nou, il impartim in 4, il intindem pe masa pudrata cu faina. 
2. Tranferam aluatul intins intr-o tava tapetata cu hartie de copt, il ungem cu putin ulei de masline, punem jumatate din cantitatea de paste, 50 g porumb, 50 g masline si jumatate din dovlecel si introducem la cuptor pentru 25-30 minute. 

 Pofta buna!

Nota!
1. Eu am impartit una din bucati in 6 si am facut mini-pizza cu aceeasi compozitie
2. Daca nu postiti puteti razui cascaval deasupra. 





Comentarii

Trimiteți un comentariu

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.