Mancare de praz cu ciuperci si masline


   Nu stiu cum cunoasteti voi mancarea de praz, insa eu stiu ca de regula se face cu limba de vita si
iese o grozavenie de te lingi pe degete. Fiind in post am zis sa substitui carnea cu ciuperci si va spun cu mana pe inima ca noua ne-a placut la fel de mult ca si cea cu carne. A trecut mai bine de o saptaman de cand am facut mancarica asa ca e din nou in plan pentru maine. <3


   Ingrediente:
  • 2 fire de praz (300 g)
  • 1 ceapa mare curatata (100 g)
  • 500 g ciuperci brune
  • 200 g pasta de rosii
  • 150 g masline rondele
  • 2 lg ulei de floarea soarelui (presat la rece)
  • sare si piper 
Cum procedezi:
1. Spala foarte bine prazul, usuca-l si taiel in bucati de 3-4 cm.
2. Intr-o cratita incinge uleiul, adauga ceapa taiata cubulete si prazul lasa pe foc mic pana cand devin lucioase.
3. Adauga apoi ciupercile spalate, taiate in bucati sau intregi (depinde de marimea lor si de preferintele voastre:), pune un capac deasupra si lasa la foc mic 15 minute. 
4. Ia capacul de pe vas, toarna pasta de rosii, amesteca si mai lasa pe foc inca 3-5 minute.
5. La final opresti focul si adaugi maslinele.

Pofta buna!





Comentarii

Trimiteți un comentariu

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.